Betoverend Landschap

Deze bijzondere tentoonstelling is een samenwerking met Galerie Deelen Art te Rotterdam en vanaf 11 september tot 27 oktober 2013 te zien aan de Admiraliteitskade 90b te Rotterdam. Geopend van woe. tot en met zo. van 12.00 tot 18.00 uur.

Landschappen worden al gemaakt sinds de Minoïsche periode op Santorini, Griekenland (1500 v. Chr.). Werden ze eerst als pure decoratie van villa's en paleizen gezien, later werd er meer betekenis aan het landschap in een schilderij gegeven. Een rotsig pad stond voor slecht en grazige weiden waren goed. Pieter Breughel de oude werkte landschappen met als thema de jaargetijden nog meer uit waardoor het een specialiteit werd. Na de val van Antwerpen in 1585 vluchten vele schilders naar Amsterdam, dat zeer profiteerde van hun kennis. Het schilderen van een landschap werd hiermee een specialiteit op zich. Uit dit gegeven kon grootmeesters als Jan van Goyen en Jacob Isaac van Ruysdael voortkomen.

Met deze tentoonstelling wil ik graag laten zien dat de hedendaagse landschappen nog steeds op prachtige wijze worden gemaakt. Niet alleen in de oude stijl maar ook op een zeer vernieuwende wijze.

Impressie opening Betoverend Landschap